27 Eylül 2016 Salı

Yeni Universite - 2

Az once bilimsel haberleri veren bir siteyi karistirdim.

Olu Deniz'deki yanmis deri parcalarindaki yaziyi seneler sonra cozmusler ve 200-300 senelerinde Incil'den yazilar bulunmus.

Avustralya'da genetik arastirma neticesinde, onlarin atalarinin 50 bin sene kadar once geldigi, 37 bin sene once de Papua Yeni Gine'deki akrabalarindan ayrildigi tespit edilmis. Insanligin kokenlerinin de 72 bin sene once Afrika'dan yayildigini gmsteren calismalari destekliyormus bu yeni bulgular.

Kendi alanim olmadigi halde merak ve ilgiyle okunacak bilgiler bunlar. Kendi alanlarinda merakli arastirmacilarin ortaya cikardigi ilgi cekici bulgular bu haberlerde bahsi gecen. Ve universite ortami, bu gibi yeni bilgi ve bulgularin yeri olmali. Insanlar, kendi alanlarinda arastirma yapmali, merakli beyinlerin onu acilip neler uretecekleri heyecanla beklenmeli. Kendi isine bakmali herkes. Universiteler, siyasetin, guduk tartismalarin kohne mekanlari olmamali. Meraklari, ufuklari, heyecanlari, hayalleri ve idealleri olan kimselerin ozgurce nefes aldigi mekanlar olmali. O zaman universite gercek manada universite olur herhalde.

Hiç yorum yok: