10 Şubat 2017 Cuma

Evrim uzerine

Oyle sorular var ki... Cevaplanmasi binlerce bilimadaminin omurleri kadar arastirma tutabilecek calismalar isteyen sorular... Bir yandan bir kismina cevap bulunuyor ama ote yandan cevabi o kadar uzak gorunen sorular var ki. Ornegin canliligin nasil basladigina dair olanlar.
Var olan teori, bircok seyi askida birakiyor. Canliligin, disardan mudahale olmadan daha mukemmel forma donmesi var olan teoride yatan. Kendi aklimizla yapamadigimiz, deneme yanilma ile nasil kendiliginden olabiliyor?
Bir Mersedes marka araba dusunun mesela. Brezilya'nin balta girmemis ormanlarinda karsiniza ciksin. Ve bir fabrikadan da cikmamis oldugu kesin olsun. Kac milyar yil gecerse gecsin, dunya uzerinde gerekli olan tum hammadde var da olsa bir araba cikmayacagini biliriz bir ust aklin mudahalesi olmadan. Ust akil mudahalesi acisindan dusunecek olursak, bir hucrenin var olmasi icin gerekli oldugunu varsayabilecegimiz ust akil, Mersedes'ten geri kalir degildir. Basit mantiki yaklasim bu.
Eminim, var olup genel kabul goren Evrim teorisi yerine konulabilecek ve yaratilisin derinligini aciklayabilecek yeni bir teori bakis acimizi daha berrak hale getirecek ve belki de gozden kacirdigimiz nice kesiflerin onunu acacaktir.

Hiç yorum yok: