18 Haziran 2011 Cumartesi

TIP FAKÜLTESİNDE YILLAR NASIL GEÇER?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki intern arkadaşlar bir video hazırlamışlar. Aşağı yukarı Çapa için de geçerlidir anlatılanlar. İlk seneler temel tıp bilimleri dersleri olur. Normalde kliniğe hazırlaması gereken dersler gereklidir, çok şey öğretirler ama nerede kullanıldığı öğretilmediği için, yani klinikle entegre bir eğitim olmadığı için hemencecik uçuverir. Ayrıca, genelde öğrenci notları ve çıkmış sorular çalışılıp geçilebilen bir sistem olduğundan, öğrenciler temel kitapları okumadan, işin mantığını kavramadan ezberle sınav geçerler. Klinik bilimler başladığında ise birçok hoca öğrencileri azarlar temeliniz çok zayıf diye.
Doktorluğun ne olduğu hakkında intern olana kadar hiç mi hiç fikriniz olmaz diyebilirim. İntern senesinde de aradığını bulamama çoğunluğun fikridir ama artık altı seneden sonra kimsenin geri dönmeye cesareti ve gücü kalmamış olur.
Karamsar bir tablo gibi görünüyor ama bunun değişeceğine inanıyorum. Özgür düşünen genç dimağlar bunu eninde sonunda halledecek, doktorluk zevkle yapılan bir meslek olacak. ( Biz görür müyüz diye soruyorum kendime, elbette diyorum, başka yolu mu var? - mevcut olan yol, yol değil ki.. - )



1 yorum:

1 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.