6 Temmuz 2015 Pazartesi

Medya ve Sağlık Çalışanları

Haberleri bir süredir takip etmesem de, sosyal medyaya düşünce ister istemez görüyorum. 112 ekibinin yemek yemesi üzerine bir haber çıkmış. Daha önce 112'de çalıştığım için başımdan geçen bir 'yemek' mevzusu aklıma geldi.

112 servislerinin ambulans istasyonları vardır. Burada ambulans bekler, merkezden gelen anonsla birlikte vakaya gider ve gerekli müdaheleyi yapar. Bu istasyonlarda dinlenme odaları, mutfak gibi yerler bulunur.
Bir nöbetimizde, nöbet ekibi fırında balık yiyelim dedi. Fırına balık siparişi verdik. Saat 6 civarında hazır olacaktı. O sırada vaka çıktığı için, yarım ile bir saat arası gecikmeli olarak yemeği aldık. Soğuduğu için istasyonda biraz ısıtıp yemeğe oturduk. Birkaç lokma almadan vaka çıktı. Yarım veya bir saat sonra tekrar döndük istasyona, soğumuş da olsa biraz yiyelim diye başına oturduk yemeğin, gene birkaç lokma alır almaz bir vaka daha çıktı. Geldiğimizde artık yemek yemeyi planladığımız vakitten üç saat filan geçmişti, yemek soğumuştu, kimsede de pek iştah kalmamıştı.

Fakültenin son senesinde acil cerrahi stajımız Ramazan ayına denk gelmişti. Sahur vaktine yarım saat kala acil ameliyat vakası çıktığını hatırlıyorum. Ameliyata girince bir daha çıkmanın imkanı olmadığını da bildiğimden bir yandan ameliyathaneye koşarken bir yandan da çikolata-su ile sahur yaptığımı biliyorum.

Sağlık çalışanlarını karalamak çok kolay. Allah vicdan versin o haberi yapanlara. Ve o haberi yapanlar, en zor durumda kaldıkları zaman, başka bir yerden destek göremeyecekleri zaman 112'yi arayabileceklerini ve o hizmetin ücretsiz bir şekilde ayağına geleceğini, gecenin 3'ünde de olsa bunun böyle olacağını bile bile yapıyorlar bu haberi. Sormadan, anlamadan yapıyorlar bunu. Ama millette ne gibi etki yapacaklarını gayet net bir şekilde biliyorlar.

Hijyen dışında bir problem görmedim ambulansta yemek yenmesi mevzuunda. Tabii rutin, olağan bir durum değildir ama bence terslik de yoktur. Afiyet olsun yiyenlere.


Hiç yorum yok: