2 Eylül 2015 Çarşamba

Dr Abdullah Biroğul

Not düşmek babında...
Bizim yaşlarda, 2013 mezunu bir arkadaşımız, Dr Abdullah Biroğul katledildi 31 Eylül 2015 günü.
Annesi dokuz ay karnında taşıdı, dünyaya getirdi. Geceler boyu uykusuz kaldı büyütmek için. İlk sevinçlerini yaşadılar, yürümesini, konuşmasını oyunlar oynamaya başlamasını gördüler. Sonra büyütüp okula gönderdiler. Liseden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı.
Fakülte hayatını az çok tahmin edebiliriz. Aileden uzak geçen zamanlar, bayramların birine gitse diğerine gidememe, sınav büt dönemleri... Gençliğinin en güzel senelerini verip doktor olup bu ülkeye hizmet etmek istedi.
Mezun olunca memleketini yazdı. Diyarbakır'ın Kulp ilçesini. Taze taze görevine başladı. O toprakların içinden gelip, bilgi ve donanımı sırtlanıp geri memleketine hizmet götürmek üzere gitti. Bir artı idi. Kıyas kabul etmez büyük bir artı. Ailesi için, memleketi ve insanlar için.
İşe gittiği yolda teröristler yolu kapatınca kaçmak istemiş. Eşkiyanın kör kurşununa denk gelip canını teslim etmiş orada. Şimdi toprak altında, dünya yolculuğu bitmiş, dinleniyor.
Dünya imtihanını güzel verip öteki dünyada mükafatını alacağına inandığımız için bir nebze de olsa içimiz ferahlıyor.
Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun. Allah kötülere fırsat vermesin, iyilere güç kuvvet verip sayılarını artırsın.

Son olarak da, teröre lanet olsun. Her türlüsüne, hangi kaynaktan beslenirse beslensin, hangi amaca hizmet ettiğini iddia ederse etsin, kimler mazur görürse görsün, kimler masum göstermeye çalışırsa çalışsın, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne lanet olsun.

Hiç yorum yok: