16 Temmuz 2013 Salı

Kafa Kagidi - 9

Iran'dan "birisi", susuzlugu giderecek kadar su icmek orucu bozmaz gibi laf etmis. Bizim haber siteleri ve gazeteler tabii hemen "haber" diye veriyorlar bunu. Sekuler medyanin sitelerinde, "islam haberleri" basligi altindaki birkac haberden biridir bu, ve diger haberler de buna benzerdir baktiginizda.
Simdi o insanlara bir sorum olacak, diyelim kalpten ameliyat olmaniz gerekti. Kalp bu, insanin cok onemli organi, onsuz yasanmaz biliyorsunuz. Boyle onemli bir is icin, epey bir arastirma yaparsiniz, kac doktora, kac tanidiga danisirsiniz dogru insani bulabilmek icin. Gidip bir aile hekimi doktora da ameliyat olmazsiniz, illa ki isinin ehli, referanslari saglam ve tecrubeli bir doktor ararsiniz. Cunku mesele cok ciddi ve guvenmeniz gerekir. Ancak ondan sonra gider ameliyat olursunuz.
Cok basit bir ilmihal-din bilgisi ile, bu adamin soylediginin yanlis oldugu ve bu sahsin "din adami" olamayacagini bildiginiz halde, "Iranli din adamindan sok sozler..." filan gibisinden "haber" yapiyorsaniz, ben sizin niyetinize asla guvenmem. Sizinki sadece, onem vermediginiz din meselesi hakkinda, yalan oldugunu icten ice bildiginiz ama diger yandan boyle bir yalani yaymak veya "bakin nasil din adamlari var, iste din boyle birsey" demek icin, icin icten ice memnuniyet duydugunuz bir arzunuzun tatminidir.
Bir zaman, boyle bir haber kanalinin, "Islam" haberleri basligina tiklamistim da, birbirinden sacma iki haber cikmisti karsima.
Yanlis anlamayin, samimiyetinizi sorguladigim icin filan degil, zaten inanmiyorum samimiyetinize. Sadece "kıptinin merdi secaat arz ederken sirkatin söyler" derler ya, ona benzer birsey. Fitratinizi belli ediyorsunuz, hepsi bu.

Hiç yorum yok: