24 Nisan 2012 Salı

112'den - 4

Bugünkü nöbette şimdilik iki kez alkol vakasına çıktık. İlkinde adam ambulansa saldırdı. Polis gelip onların yardımı ile götürdük hastaneye. Orada da etrafa saldırdı. Neden götürülür sarhoş hastaneye?
1. Sağlık müdürlüğü vatandaşın tepkisinden çekindiği için
2. Elazığ gibi tutucu ( muhafazakar demiyorum özellikle, çünkü bunun muhafazakarlıkla ilgisi yok ) bir yerde, millet sokakta birini sızmış görünce rahatsız oluyor haliyle ve 112 yi arıyor. Sokağından kalksın da nereye giderse gitsin. Gideceği yer de acil oluyor, tabi sarhoş orada ayıldığında ortalığı karıştırıp bazen saldırıp bazen birşeyleri kırıp dökerek ve her zaman da oradaki hasta ve çalışanları rahatsız etmiş olarak ayrılıyor.
3. Doktorların arkasında duran yok. Ters giden bir mevzuda doktor biliyor ki arkasında kimse olmayacak hatta işverenleri de onu suçlayacak kesimde yer alacak, o yüzden kendini riske atmak istemiyor, doğru olmadığını birdiği halde bazı kararlar alabiliyor.
Ama karar verdim, bundan sonra ciddi bir tıbbi durum görmedikten sonra hastaneye götürmeyeceğim, yazık günahtır acilde çalışanlara, yatan hastalara.
İkinci vakada adam alkol alıp inşaatın altkatına düşmüş. İnip çıkarana kadar üstüm başım da çamur oldu oradaki yardım etmeye çalışan beş on kişide olduğu gibi. Ambulansa aldığımızda polis memuru ismini sordu, söyledi, doğum yerini sorduğunda gülüp alay ederek afrika dedi...
Hastaneye vardığımızda bir terörist getirmişler, çatışmada yaralanmış.
İçim acıyor. Ne hale düştük. Şimdi bu durumlara düşürenler kıskıs gülüyorlardır köşelerinde bu memleketi...

Hiç yorum yok: